Választható valuták

Judzsin Koreai Patikája

A ginzeng 2

Minden, koreai hánbáng kozmetikum, étrendkiegészítő, gyógyszer alfája és omegája a -szám.

*szu-szám=nyers ginzeng

*hong-szám=6 éves fermentált ginzeng

*kan-szám=szárított ginzeng

*hük-szám=többszörösen fermentált, 6 éves ginzeng, fekete színű, nagyon idős és nagyon fiatal emberek szervezete is képes hasznosítani.

*Szán-szám=vad ginzeng, minden pénznemben millós árban van.

Szám van a Hánülhoszuban, a Donginbiben, millió más, kitűnő kozmetikumban is. Fogyasztjuk nyersen, pálinkában érlelve, gyógyszert főzünk belőle, fermentáljuk, zselésítjük, sűrítményt készítünk belőle, Korea első számú fegyvere minden betegség ellen, az egészségért, a fiatalosságért. Koreában terem a világ legjobb ginzengje. Ez nem vélemény, hanem tudományosan bizonyított tény. A gyökérben lévő hatóanyag, a kinyerhető és az ember által hasznosítható szaponin és társai, a koreai ginzengben van jelen a legnagyobb mértékben. A klíma, a talaj, a szaktudás együttes eredménye ez.

A szám, erőt ad, de nem zsigereli ki az ember maradék erejét, mint valami energia ital, hanem a sajátját adja és megnyit egy kaput, hogy a kozmikusból is tudjunk venni, ne egymástól kelljen lopkodni.

Ezért aztán meggyógyít, ha fáj a fejed, megnyugtat, ha ingerült lennél, megvigasztal, ha szomorú vagy, felmelegít, ha fázol, lehűt, ha meleged van. Elveszi a rosszullétet, széppé teszi a bőröd, jobbá a szemed, gyakorlatilag nincs olyan probléma, amin ne tudna segíteni.

Az inszám és a szánszám forró energetikájú, a fermentált számok semlegesek, ezért mindenkinek jók. Kümszán egy kisváros, nem messze Tedzsantól, az ország középső részén, a koreai szám termesztés fellegvára. Olyan, mint Franciaországban Champagne megye, csak itt nem a szőlő, hanem a „szám” körül forog minden. Jobbnál jobb számokat vásárolok ott, hogy a legjobb hongszám sűrítményt és hükszám „lekvárt” tudjam készíteni belőle, a kozmetikumokról és egyéb termékekről nem is szólva. Szaglászok, kóstolok, földeset, mosottat, ilyet-olyat, úgy vagyok vele, mint a gyerek, mikor beengedik a vidámparkba. Nem kevés perfekcionizmus szorult belém, ha számról van szó, mindig azt érzem, hogy tudok valami olyat adni nektek, amihez egyébként nem tudnátok hozzáférni. Ez a minőség, ebben a formában feldolgozva itt sem mindennapos áru, kevesen készítik már az eredeti módon, a legtöbben üzletet keresnek benne, én a tökéletességét szeretném még jobban kihozni.

Magyar