Választható valuták

Judzsin Koreai Patikája

A köszvény betegség

A koreai hagyományos orvoslás (hánühák), az Európában köszvényként ismert betegséggel nem teljes mértékben megegyező, annál tágabb körbe tartozó tünetegyüttest illet a „tongpung” névvel.

Úgy mondjuk, hogy „megérint egy kis hideg szél és máris fáj”, vagy, hogy „úgy fáj, mint a tigrisharapás, fehér tigris harapása betegség”(백호역절풍) az eredeti neve.

A hatszáz éves leírás szerint olyan fájdalom, amely a végtagok ízületeiben csontonként érezhető, jön és megy, erős, mint a tigrisharapás.

Alapvetően azonban majdnem ugyanarról van szó mindkét orvoslás esetében, jelesül a vérben felhalmozódó húgysav miatt keletkezett elváltozás az ízületekben, mely első alkalommal jellemzően rohamszerű, nagyon erős fájdalommal, viszketéssel és vörös duzzanattal jelentkezik a láb egyik nagyujjában. Később, illetve kezeletlen formájában szemmel jól látható végtag deformációkat is okozhat, jelentkezhet más ízületekben is, általában is okozhat úgynevezett reumás lázat. A reuma roham szerű fájdalmait is ide sorolja a hánühák. Vesebetegségként tartjuk számon, amely az ízületekben okoz tünetet, elváltozást.

A betegség alanyainak egyik csoportja olyan férfi, aki sok húst és /vagy alkoholt fogyaszt. Az alkohol és a köszvény összefüggése a legrégebbi írásokban is megtalálható, illetve az időjárás, mint a köszvény roham egyik kiváltó tényezője.

A hánühák számos más, krónikus ízületi gyulladást is a tonpunghoz sorol, tekintettel arra, hogy energetikai szempontból ugyanaz a kiváltó ok, mely messze túlmutat a nagyétkű húsevő, italozó férfi sztereotípiáján.

Nők épp úgy megbetegszenek ebben, sőt teljesen absztinens és vegetáriánus emberek is, nemre való tekintet nélkül.

A tonpung az egyik olyan betegség, amelynek kezelésében és gyógyításában a hánühák előbbre tart, mint a nyugati medicina.

A hánühák szerint az életerő az emberi szervezetben hasonlóképpen áramlik, mint a vér. Amikor egy vékonyabb életerő áram megszakad adott helyen, akkor keletkezik a tonpung. Tehát ezt a szakaszt kell „kitisztítani” és ezzel az életerő áramlását visszaállítani, másképp fogalmazva felébreszteni a test öngyógyító képességét.

A tonpungra ható gyógyfőzetek közül azt választjuk, amely a beteg energetikájához, illetve életmódjához a legjobban illik. Három hónap folyamatos főzet fogyasztás minősül ezesetben egy kúrának, melyet a kiújulás elkerülése érdekében évente egy havi emlékeztető kúrával lehet támogatni súlyos tonpung, illetve nagyon régóta meglevő betegség esetén. Nem túl súlyos, illetve nem túl régóta jelentkező betegség esetén általában nincs szükség ismétlő/emlékeztető kúrára.

A főzet megfelelő kiválasztásához a rohamon kívüli állapotban érzett fáradtság(erőnlét) , étvágy, étkezési szokások, emésztés, vizelet, széklet milyensége, álmatlanság, alvási szokások adnak támpontot.

Az elhízott köszvény betegek esetében a főzet kúra súlyvesztést is eredményez, hiszen ez náluk feltétlenül szükséges a megszakadt energia áramlás helyreállításához.

A kúra a húgysav szintet is helyreállítja.

A kúra (Judzsinnal megbeszélt egyéni főzet kúra) havonta rendelhető a www.judzsinpatikaja.com webshopban.

Az előzetes konzultációhoz szükséges a beteg születési időpontja órával és a fent említett alvás, emésztés etc. leírása, továbbá a betegség, az érzett tünetek részletes ismertetése.

Kúrához kérlek írjatok emailt nekem a kért információkkal és minden egyébbel, amit fontosnak éreztek.

judzsinkoreaipatikaja@gmail.com

Magyar