Választható valuták

Judzsin Koreai Patikája

Hvá pjang vagyis a düh mint betegség (elleni szer)

 440,000

Hvá pjang azaz düh-betegség

A hvá tüzet jelent, illetve haragot, a pjang pedig betegséget.

Nagyon érdekes, hogy ez a tünetegyüttes annyira kerek, hogy az amerikai orvoslás (pszichiátria) is így, koreai néven tartja számon.

Gyakorlatilag egy mentális alapokon álló, fizikai tüneteket is mutató kórkép, amely a társadalmi berendezkedés okán az egyénben felgyülemlő igazságtalanság érzését és ezzel együtt a tehetetlenség érzetét jelenti, azzal a biztos tudattal megfejelve, hogy hosszú-hosszú időn keresztül esély sincs a pozitív irányú változásra.

Amikor a környezet, a kultúra, a szokások, vagy egyéb, bebetonozódott hiedelmek a közegben, amiben élünk, belekényszerítenek egy alá-fölé rendelt mozdíthatatlan szituációba, tehetetlenségbe, vagy amikor a nemünk, családi hátterünk, tanult- vagy tanulatlanságunk determinál, amit igazságtalanságnak élünk meg.

Koreában nemsokára (amikor ezt a leírást készítem) Csuszak, hálaadás ünnepe lesz. Az én korosztályom ilyenkor kötelező jelleggel elutazik a férj szüleihez és három napig főz- mos- takarít, az anyós vezényletével, a férjek életkora szerinti piramisba sorolva. Nálunk én voltam a legfiatalabb meny, úgyhogy ki is húztam magam ez alól, amikor csak lehetett, de előfordult, hogy nem lehetett. Olyankor, ünnep után próbáltam kipihenni a dolgot.

Viszont én nem születtem ebbe bele, a velem szemben támasztott elvárások korántsem voltak olyan komolyak, mintha koreai lettem volna. Ha hasonló módon rangsorolva van az ember a gyerek iskolájában a többi szülő között, a munkahelyén, a saját családjában, a férje barátainak feleségei között és gyakorlatilag az egész élete ebben telik minden fronton és kiutat majd csak az öregség jelent, amikor cserébe a fizikai képességek csökkennek, a vélt szabadság is korlátozott módon élvezhető és mindig minden közösségben lesz nálunk idősebb feljebbvaló: ez tényleg hvá pjang, bármilyen birka természetű legyen is az ember. Tehát ez a depresszió egy fajtája, egy olyan depresszió aminek bizony van racionális alapja.

Azért hozom ide, mert a magyarok éppen úgy szenvednek ettől, mint a koreaiak legfeljebb náluk nincs külön neve.

A tünetei:

 • Légzési nehézség
 • Emésztési nehézség, különösen gyomortájéki fájdalom, puffadás
 • Szívritmus-zavar
 • Stresszre való túlzott reakció
 • Általában haragos reakció düh
 • Torokszorító érzés
 • Erős feszültség
 • Álmatlanság
 • Ingerültség
 • Száraz bőr, ekcéma
 • Gyulladások testszerte
 • Alkoholba, kábítószerbe menekülés
 • Láncdohányzás
 • Fogcsikorgatás, különösen alvás közben, fájó, merev állkapocs
 • Öncsonkításra való hajlam, gyermekeknél gyakran hajtépés, körömrágás, de ez felnőtteknél sem ritka.

Ezen kívül minden egyéb, ami a visszafojtott érzések mérgező hatása által keletkezik az emberi testben és tudatban.

A hánühák szerint valóban hvá, azaz az indulat, a düh, a harag bentrekedése általi energetikai blokk, ami nagyon súlyos, akár halálos kimenetelű infarktust, agyvérzést és hasonló „katasztrófa jellegű” fizikai betegségeket eredményezhet. Ugyanígy az öngyilkosság bizonyos, különösen agresszív formáit (akasztás, vonat elé ugrás, stb.) is magával hozhatja.

Csökkent ítélőképességet, túlzott gyanakvást mások szándékai felől, bármilyen eltorzult formában kifejeződő, igazságtalanság érzetből fakadó dühöt jelent ez a betegség.

Külön hánják kúra van rá, a „normális” depresszióhoz képest másfajta gyógynövényekkel együtt, hiszen itt a tűz elemet kell a helyére tenni illetve annak blokkját megszüntetni.

Keressetek a főzetrendelés előtti állapotfelmérés miatt, a judzsinkoreaipatikaja@gmail.com címen!
Tárolásáról, fogyasztási módjáról, szavatossági idejéről információt a GYIK-ban (Gyakran Ismételt Kérdések) találtok.

Főzet kúra – Mi az az egyéni főzet kúra és kinek ajánljuk

Düh betegség

 

Kapcsolódó termékek

Nincsenek kapcsolódó termékek!

Reviews

Még nincs értékelés.

Légy az első, aki értékeli: "Hvá pjang vagyis a düh mint betegség (elleni szer)"

Your email address will not be published.

Magyar